Dumma, jävla idiot

Jag och Hannah började dagen med en skogspromenad och lite personspår för att hundarna ska vara nöjda under kvällen eftersom jag vägrar gå ut med dem sålänge det smäller. Arach är extremt skotträdd och Smilla reagerar på hans osäkerhet.
Hur som helst. I skogen råkar vi på världens jävla idiot. Det kommer en gubbe och går med sin Golden Retriever, så jag kopplar mina och ställer mig på kanten. Viggo sticker fram till hunden och Hannah går för att hämta honom. Gubben stämplar nosen på Viggo och när han går förbi oss så stannar han och börjar skrika på mig. Mina hundar blir galna och skäller, hoppar och dansar runt så jag fick lov att dra tillbaka Arach som snubblar på en stubbe, Smilla hänger i kopplet så hon börjar hulka och gubben står och gapar som en idiot. Jag säger åt honom att gå eftersom jag tydligt har problem med hundarna och han börjar gapa om att jag borde dressera hundarna och då blir jag förbannad och skriker "Men är du dum i huvudet eller, GÅ!" och då kontrar han med att det är jag som är dum i huvudet och fortsätter hacka på mig. Jag går ut på stigen igen och börjar gå åt motsatt håll och han gapar så jag säger åt honom att han inte kan trampa på andras hundar och då vänder han, stormar mot oss och jag säger åt honom att inte komma närmare, men puckot fortsätter gå. Sen står han och ifrågasätter Hannah som säger att han sparkat Viggo på nosen och han säger helt upprivet "Jag skulle aldrig sparka en liten hund, huuuuuuuur kan du säga något dyligt?".

Alltså jag undrar hur det funkar i hjärnkontoret på honom. Jag och mina hundar hade inte gjort ett skit, men ändå ställer han sig och hackar på mig när jag får problem med hundarna. Klart dem reagerar när en dum jävla random gubbe kommer och skriker på mig? Sen pekar han på sin hund och säger att så där, så ska en väluppfostrad hund bete sig. Ja men du, gubbe lilla, mina hundar lever iallafall.

Nej, fan vad förbannad jag blir. Det var tydligen svårt att bara gå förbi, han var så illa tvungen att ställa sig och provocera.
Jag hatar människor. Så jävla hårt.

Dag 7 – Hundsport

Hmm.. hundsport.

Eftersom jag är en lydnadsnörd tänker jag direkt på lydnad. Men jag håller även på med spår, sök, freestyle och agility. Jag tränar det mesta, vi håller även på med apportering och drag på hobbynivå.

Dag 6 – Renras eller blandras?

Renras.
Man vet vad man får, man kan gå långt bak i generationer och kolla sjukdomshistoria och meriter. Man kan hjälpa till att stödja avel som främjar hundarnas fysiska och mentala hälsa.

Jag har inget emot blandraser, jag har ägt och älskat blandras så länge jag kan minnas. Jag kommer garanterat äga blandras igen, men jag tänker inte stödja blandrasavel, alltså kommer det bli omplacering om jag ska ha blandras.
Det är en trygghet att ha renras, för med blandras vet man aldrig vad som slår igenom. Och jag tycker det är fel att korsa raser som är olika i kropp och knopp, men vissa blandningar är riktigt intressanta. Den populära Retriever/Pudel-mixen tycker jag verkar ganska intressant bland annat.

Men kort och gått så föredrar jag renrasigt med tavla och hela kalaset.