Äventyrare

Att börja dagen med en långpromenad på 2 timmar är aldrig fel. När det sen visar sig bli ett riktigt äventyr, då är det så långt ifrån fel det bara kan bli. Idag hittade vi nämligen en helt ny promenadstråk, som är riktigt spännande! Det är en skog som är omringad utav älven, det blir lite ö-känsla över det hela och marken är liksom upphöjd med branta slätter kring hela ön med en jättemysig skogsväg runt hela stället. Följer man den vägen runt ön så kommer man sen fram till en äng med en liten sandstrand och grillplats. Ängen är tydligen en utav Rotskärs ängar och det fanns ett häfte på ett träbord mitt på ängen om olika växter och insekter som finns där på sommaren.
Jag är en riktig skogsmulle, och sånt här kan verkligen göra hela min dag. Nya promenadvägar är det bästa som finns, och när jag hittar såna här perfekta ställen så blir jag så himla glad. Hela promenaden tog 2 timmar, och det är varierande med samhälle, skog och äng. Hur bra som helst.
Hundarna njöt i fulla drag och när Arach passerade en snäv kurva så stod han nos mot nos med en Labrador. Både Arach och Labrador blev överraskade och när Labrador skällde Arach i ansiktet så vände han på en femöring och såg väldigt stött ut. Vi fick även ett perfekt träningstillfälle när vi fick en Schnauzer med matte framför oss när vi kommit ut från skogen. Arach var kopplad och Smilla var lös men båda skötte sig så där fantastiskt bra. Arach brydde sig inte alls om hunden utan gick med slakt koppel och kikade runt omkring och Smilla strosade runt i sin egna lilla värld.
 
När vi kom hem fick hundarna mat och sen dess har de legat och snarkat. Mission accomplished. Själv väntar jag på att karln ska vakna så att vi kan göra något idag, typ baka de där pepparkakorna... Förresten, jag har hittat min lilla digitalkamera. Den är inte jättebra, men den gör jobbet och den är liten och behändigt vilket innebär att den är lätt att ha med sig. 
 
 
 
 

Och så börjas det igen

Någon långpromenad till stranden blev det inte. Vi hann gå i drygt 10 minuter innan de började smälla. Det var bara ett skott så vi fortsätta gå och Arach släppte det nästan helt. Efter ytterligare 10 minuter small det igen och då blev han helt hysterisk så för hans skull så gick vi hem igen. Han drog nästan ihjäl sig och jag blir alltid så jäkla rädd att hjärtat ska stanna på honom. Det small till ännu en gång innan vi var hemma och efter tredje smällen så bestämde sig Smilla för att hon ville hem, helst nyss. Hon drog på som en tok, och lite roligt i kaoset var att hon skrittade utan att gå i passgång! Värsta miraklet. 
Väl hemma så lugnade de sig båda två men jag ger mig inte ut på någon mer promenad ikväll. Det finns nog gränser på hur mycket hjärtat klarar på en skotträdd hund, och jag vill inte utsätta honom för den rädslan när det inte är nödvändigt. Imorgon får vi gå ut tidigare, under förmiddagen för då tycker jag väl att de inte borde vara några idioter ute som håller på. Men jag känner på mig att det blir lite snålt med ordentliga promenader under nyårsdagarna, det är ju samma visa varje år med dessa IQ-befriade puckon som tycker att det är så jäkla kul att smälla flera dagar innan och efter nyårsafton.
 

Torsdag, fredag och lördag

I torsdags åkte vi ut till Valbo där vi mötte Vicky och Emil, och jag spenderade mitt presentkort på KICKS. En eyeliner, ansiktskräm och ett sugar crush nagellack fick följa med hem. Vi kikade lite på Media Markt men jag kan inte hänga deras mellandagsrea i julgranen, kameran jag vill ha kostade mer nu än vad den gjorde när jag kollade för några veckor sen. När alla kände sig nöjda åkte vi in mot Gävle där vi först köpte biljetter till Hunger Games: Catching fire (ja, jag och Jake såg den förra veckan också men den är så jävla bra!) och sen käkade vi på Monroe's i väntan på bion. Den var lika bra den här gången och jag längtar tills Hunger Games: Mockingjay kommer ut.
Efter bion åkte vi hem och tog ut hundarna, sen blev det sängläge för min del medan Jake gjorde klart sitt bloggarbete för projektet han jobbar med nu.
 
Igår snöade det när jag vaknade och det låg till och med snö på marken. Total myskänsla! Tvingade upp Jake och lyckades få med honom på en skogspromenad, inte illa måste jag säga. Hundarna var lika glada som jag över snön och det blev en promenad på 2 timmar med avbrott för uppletande. Det märks på Arach att han bara gått och skrotat ett tag, han drar igång till 190 och sen blir det liksom kortslutning. Några skick fixade han helt okej, men överlag så gick han rätt dåligt. Men det är mitt fel, nu börjar vi komma igång igen så snart är han nere på lagom nivå i träningen igen. Smilla som inte är speciellt föremålsintresserade rusade in på skick, saktade ner för att nosa runt lite innan hon började leta men hon hittade objektet varje gång förutom sist gången då varken hundarna eller vi hittade bollen så där rök Arachs favoritboll som han haft i flera år. Typiskt hundar, hade de bara aktiverat spårnäsan så hade bollen följt med hem men det var tydligen alldeles för mycket annat intressant på den ängen.
 
Idag har vi inget speciellt planerat, jag har funderingar på att kanske baka de där pepparkakorna som inte blivit av än, degen står i kylen och bara väntar på att komma till användning. En långpromenad till stranden känns lockande, frågan är bara om jag lyckas få med Jake på den idén. Den som lever får se!  
 
Snön försvann över natten så nu är det grönt igen. Eftersom jag inte hunnit ta några snöbiler så får det bli en sommarbild från stranden. Ja, jag är skitdålig på att ta nya bilder, jag ska skärpa mig.