Problembeteenden och hångel

Idag fick Smilla hänga med till skolan, vi håller på med problembeteenden så jag tänkte att det var ett perfekt sätt att få lite tips på hur man ska få Smilla att sluta stjäla mat från bänkar och bord. Förr har hon bara gjort det när man lämnat henne ensam hemma, men nu har hon börjat sno om man bara vänder ryggen till. Fick tips och vi använde oss av omvänt lockande. Att få henne att sluta stjäla med hjälp av den metoden kommer att ta flera år men vi fick ju träna lite inför examinationen i alla fall eftersom omvänt lockande är med där.
Sen fick vi även agera störning åt Dinah som har lite problem med att se andra hundar, bra träning för Smilla där med.
På lunchen gick jag och Matilda till rastgården så att hundarna kunde göra lite vad dem ville. Max, Matildas franska bulldog ville leka och Smilla förstod inte riktigt varför han hoppade runt som en studsboll och boxade med tassarna, men lite bus blev det minsann.
Hon fick även sitta i boxen till och från vilket hon fixade galant, och när hon var med i klassrummet sov hon bara, i vanlig ordning. Och efter 6 timmar i skolan var hon skapligt trött så när vi kom hem intog hon sängläge rätt fort. Vid 17-tiden traskade jag och Arach upp till spåret där vi mötte upp dagens promenadgäng och det blev en trevlig promenad. Arach blev upphånglad av Landseervalpen Casper som inte kunde hålla sig borta från honom, och till och med lekfarbrorn ledsnade på allt hångel till slut men dem promenerade fint bredvid varandra, och några kyssar fick Arach minsann finna sig i lite då och då.
Hundarna känns skapligt nöjda över dagen och jag likaså, nu ska jag bara torka håret efter duschen och sen göra i ordning chai-te och kika på Arrow innan det är skypedejt med karln.
 
 

Kommentarer:

1 Sofia:

Ja det är jobbigt med hundar som stjäl. Här har vi också en tjuv. Man vet aldrig vad han hittar på.. Hoppas ni hittar en lösning.

Kommentera här: