Bra dag!

Det har varit en riktigt bra dag, trots att vädret inte varit det bästa. Imorse städade vi dagiset och därefter tog vi Akira och Bonzo på en långpromenad runt Rotskär. Det var bara tre dagishundar + Bonzo så dagen blev lite annorlunda, men det är skönt att variera dagarna lite! Vid 11 tog vi Elsa och Gogo och gick hem till mig så jag kunde hämta mina hundar och så blev det ytterligare en längre sväng. Vi gick och lämnade Elsa hemma hos sig då hon bor i närheten av mig, sen gick vi tillbaka till dagiset där mina hundar fick leka i rastgården en stund innan vi gick hemåt igen. Det regnade under hela promenaden men det var ändå riktigt skönt och när vi kom hem var hundarna nöjda efter både långpromenad med andra hundar + lek. Jag var dödstrött så jag la mig i sängen och pratade med Jake i telefon ett tag, sen somnade jag som en stock. När jag vaknade efter powernapen städade jag övervåningen och sen kom mamma hem efter 4 veckor i Dalarna.
 
Jag har även börjat packa, men det är så himla jobbigt för jag vet aldrig hur mycket jag ska ta med, jag tänker hela tiden "men den här måste jag ha, och den där, och den här såklart!" men innerst inne vet jag att jag inte alls behöver alla dem där jäkla kläderna så det slutar alltid med en proppfull resväska med massa saker jag inte ens kommer röra. Och eftersom jag bara är borta i en vecka så borde det inte vara möjligt att väskan är lika full nu som den var när jag packade för att spendera fyra veckor i England! Jag borde skriva en lista på outfits för 7 dagar istället för att packa ner 10 olika tights/strumpbyxor och 10 olika t-shirts/linnen osv eftersom det bara tar plats, och väskan blir tung och jävlig. Nej, att packa kommer alltid vara ett stort problem för mig. Trist är det också, varför kan man inte bara trolla fram en väska, färdigpackad och hela köret, det hade varit hur bra som helst!
 
 
 

Kontakt, spår och hundvakt

Puh, vilken dag. Är trött som en gnu!
I förmiddags på praktiken jobbade jag med Ian, vi gick först en sväng och sen tränade vi kontakt, både med direkt- och externbelöning. Han var bra mycket lugnare idag än tidigare då han kunde sitta och skrika rakt ut, Schäfer som han är. När alla hundar var rastade så tog Camilla Akira och Bonzo, och jag tog Ian för att gå igenom centrum. Miljöträning för Akira som bor i skogen, och ta-det-lugnt-träning för Ian. Akira gillar inte Ian så jag höll mig på ett ordentligt avstånd till att börja med, och jävlar vad han for runt. Så otroligt frustrerad, hoppade runt, trasslade in både mig och honom i kopplet, skrek och skällde. Men tålmodig som jag är (tack Arach) så väntade jag helt eneklt ut honom, belönade när han var tyst, satte honom ner när han for runt som värst och sen var det som att vända på en pannkaka. Han blev lugn, tyst och sökte kontakt med jämna mellanrum. Framsteg, framsteg! Jag är otroligt förtjust i den här hunden och han har verkligen det där lilla extra. Bakom all den där frustrationen och intensiviteten så gömmer det sig otrolig kapacitet och med rätt metoder skulle Ian kunna gå hur långt som helst.
 
På eftermiddagen la vi korta näringspår åt alla hundar, bäst idag var helt klart Dolly som tågade på riktigt snyggt i spåret, och Selma som lite försiktigt fixade det galant. Ian fick även leta föremål, det tror jag är en bra aktivitet för honom då han både får använda kroppen och huvudet.
När jag slutat för dagen åkte jag till Preem och köpte en limpa cigg som ska med till England, cigarettpriserna är helt galna där så tjäar multum på att ta med mig härifrån. Sen bar det av hemåt, koppla mina odjur och traska över och hämta Sannas hundar som jag varit hundvakt åt hela kvällen. Vi tog en promenad och sen lagade jag mat och därefter låg jag i soffan och hade det mysigt med mina banditer tills det var dags för ännu en sväng. Vid 9 hämtade Jeanette hundarna och då tog jag en dusch och nu ligger jag i sängen, redo att somna vilken sekund som helst.
Imorgon är det sista praktikdagen, eller egentligen inte då jag kommer vara där varje fredag fram till vecka 5 men nästa vecka är jag i England så jag är tillbaka först om två veckor. Men jag trivs verkligen där och det är så skönt att det är så pass nära så jag kan cykla hem på lunchen och rasta hundarna.
 
 
 
 

Maximal otur

För drygt 3 veckor sedan drog hundarna ner min dator i golvet så laddaren gick sönder och började glappa. Kort därefter gick laddaren av så jag åkte och köpte en universalladdare. Idag slutade min mobilladdare fungera och jag kände hela världen falla samman, typ. Fick panik då vi inte har någon laddare hemma som fungerar till min iPhone, det är alldeles för sent för att ta bussen in till stan och köpa en ny och jag behöver liksom telefonen nu för att kunna ställa klockan så jag kommer upp imorgon. Skickade ett meddelande till Sannas mamma och tack och lov hade hon en extra laddare som jag fick låna så jag sprang över och hämtade den och nu ligger min telefon på laddning. Jag håller på kolla på internet vart jag kan köpa en ny då jag måste ha en när jag åker på söndag för att kunna ha någon kontakt med omvärlden, så att säga.
 
Ja, maximal otur har jag dragits med på sista tiden!