Rallyträning

Igår kväll passade vi på att träna lite ute i kvällssolen innan den försvann. Med Smilla var det några rallymoment men främst positionsträning, ingångar och fotgående som tränades. Vi har lite att jobba med nu när vi haft lite glest med strukturerad träning på ett tag men jag vet i alla fall vart i ligger och hur vi ska gå tillväga för bästa resultat.
Arach fick köra några framför-moment innan vi jobbade på med sitt-stå i position. När han ställer sig går han gärna några steg och tränger mot mig och det vill jag inte ha så jag fick verkligen vara snabb med belöningen och belöna utåt för att få honom att räta upp sig. Jag fick även använda ett staket vid några repetitioner för att få honom att förstå ordentligt. Något jag verkligen måste träna är ordförståelse, ett utav Arachs största problem i träning är att han inte lyssnar tillräckligt på mig utan han gör det han tror ska göras eller det han känner för vilket ofta blir en massa ligg och sen blir han frustrerad. Så ordförståelse måste vi jobba med för att han verkligen ska lyssna på vilket kommando det är som kommer.
 
Idag ska vi också träna rally tillsammans med Ulrika och Mandana. Vi ska ses i Bollan kl 12 och då ska vi träna hela banor för första gången. Jag kör ju utan skyltar, amatör som man är, så det ska bli roligt att faktiskt ha skyltar och framförallt köra hela banor. Det är en tävling i Juni som jag arrangerar tillsammans med resten av eleverna som läser idrottsspecialisering som jag antagligen ska delta i så det gäller att ligga i och köra järnet nu. 
 
 
 

Ännu ett avsked och långpromenad med strandbesök

Imorse tog jag och Jake tåget till Arlanda för att säga hej då ännu en gång. Det var onekligen jobbigt att ta tåget hem igen, utan honom, men varje avsked vi gör innebär ett avsked mindre. Vi gör det här så jävla bra och jag blir faktiskt imponerad över hur sjukt grymma vi är. Vi har hållt på i ett år och två månader och än är det inte över, men förhoppningsis dröjer det inte allt för länge innan vi kan radera avståndet mellan oss permanent.
 
När jag kom hem tog jag ut mina trogna vapendragare för en snabbrastning innan vi la oss i sängen och glodde på tv i några timmar. Jag var trött och riktigt seg, men jag kände att vi behövde komma ut och göra något ordentligt så vi promenerade till Berget där vi mötte M och Iz som kom med bussen och därifrån promenerade vi till stranden för att hundarna skulle få leka och bada. Det var välbehövligt för både hundar och matte, det var skönt att hålla sig sysselsatt och tänka på annat. Speciellt mycket bad blev det inte, Arach snodde Izors boll och stod och larvade sig ute i vattnet, Smilla svansade efter mig varvat med att promenera runt i vattnet, rulla sig i fågelskit och gräva i sanden. Izor var upprörd över Arachs fula beteenden och när han väl fick bollen så apporterade han. På slutet lekte de lite alla tre men annars var det mest Arach och Smilla som lekte med varandra. Arach betedde sig riktigt illa pga resursförsvar i och med bollen, så jag ledsnade rejält på honom så vi tog bort bollen för att undvika konflikter. Han är riktigt ful när det gäller resurser gentemot andra hundar och jag tycker att det är okej när det gäller hans egna grejer, leksaker och ben, men inte andras. 
 
Bortsett från det så var det som sagt en välbehövlig utevistelse och det var riktigt häftigt när vi fick besök av två svanar. De var helt orädda trots att hundarna röjde runt på stranden. De simmade närmare och närmare och hundarna blev lite fundersamma över vad det var som kom flytande mot oss.
 
Efter drygt 3½ h var vi hemma igen och då tvättade, diskade och dammsög jag innan jag tog en dusch och lagade mat. Nu har jag precis varit ute med hundarna och snart är det sängläge som gäller.
 
 

Promenad i Hemlingby

Idag åkte vi in till Gävle för att Ica Maxi hade kampanjpris på min ansiktskräm så vi passade på att stanna i Hemlingby för en promenad i motionsspåret. Vi hade en väldigt trevlig promenad och vi allihopa uppskattar variationen så vi njöt i fulla drag. Smilla for runt som en galen vessla över stigen med några avstickare in bland buskar och snår medan stackars Arach fick roa sig i koppellängd. Vi promenerade i drygt en timme innan vi kom tillbaka till bilen och styrde kosan mot Maxi där jag köpte ansiktskrämen, nagellack som det också var kampanjpris på, läsk och choklad till oss tvåbenta och en påse märgben åt hundarna.
 
På hemvägen köpte vi mat och nu har vi precis käkat och ligger och kollar på fotboll. Ja, jag vet. Jag hatar allt vad sport heter men har man en brittisk pojkvän med en förkärlek till Manchester United så får man finna sig i att kolla på det ibland. Han ställer trots allt upp på att köra och följa med på hundträffar och träningar så man lär ju ge tillbaka också.