Imorgon är det dags

Vilken otrolig skillnad det är på hundarna om man jämför när det är varmt och sen när det svalnat av. Smilla går och drar benen efter sig, är riktigt seg och inte alls på alerten när vi går våra promenader under dagtid. Det är nästan så jag blir orolig att hon är sjuk, men det motbevisas så fort solen gått ner och graderna sjunker. Igår kväll tog vi en långpromenad kl 22, de var 14 grader och hon var hur pigg som helst. Så det märks verkligen hur påverkad hon blir när man får det svart på vitt. 
Det måste vara skönt att ha värmetåliga hundar, men för min egen del så kvittar det egentligen eftersom jag är långt ifrån värmetålig själv. Det är självklart jobbigt att se hur påfrestande det är för Smilla men jag undviker allra helst dagens varmaste timmar ändå, så vi har ingenting emot att roa oss med icke-ansträngande grejer under dagarna och sen bege oss ut för träning och promenader på kvällarna. Men det ska ändå bli skönt när det blir kyligare så att man får mer tid till allt man vill göra utomhus, för på nätterna bör man sova lite också, inte bara motionera och träna hund.
 
Idag har vi varit lite produktiva i alla fall. Jag har städat och hundarna blev borstade och fick klorna klippta. Jag ska strax börja packa inför 4 dagar i Forsa och sen ska vi ta en längre sväng innan vi gör oss redo för kvällen. Det blir en tidig morgon för mig efter 4 lediga och riktigt slappa dagar. Skönt med lite tid att ladda om efter jobb så att man inte bara stressar från det ena till det andra.

Kursstart och höstlängtan

På måndagmorgon åker jag upp till Hudiksvall för en 4 dagars kursstart på skolan. Det är två obligatoriska träffar per termin, utöver det sker alla studier på distans. Jag är exhalterad över kursstarten och det känns så skönt att saker och ting börjar gå åt rätt håll.
Jag begärde även en nedskärning på mina timmar på jobbet, men i slutändan insåg jag vad jag egentligen behöver så jag sa istället upp min fasta tjänst och stannar kvar som vikarie vid behov. Anledningen är väl egenligen många små bidragande faktorer, men kortfattat så trivdes jag inte tillräckligt bra för att jobba där så mycket som jag gjorde men eftersom jag är invand i rutinerna så känns det bättre att hoppa in vid behov än att jobba vecka ut och vecka in och bara dra på sig ett dåligt mående - vilket är vart det var på väg att leda. Så ja, jag är exhalterad över nystarten och jag hoppas verkligen att den här kursen hjälper mig att nå dit jag vill.
 
Något annat jag knappt kan vänta på är hösten! Jag är så förbannat less på den här jäkla värmen. Jag är verkligen ingen soldyrkare, inte Smilla heller. Arach klarar det bättre men jag är så himla nojig över överhettning så även om jag hade klarat av att vistas ute längre stunder i denna hemska hetta så hade jag inte vågat chansa med att motionera intensivt eller träna hårdare pass. Visst är det mysigt med svala sommarkvällar, men nu är det ändå mörkt på kvällarna så då kan hösten lika gärna komma så att det går att göra saker dagtid också. Jag är faktiskt överkänslig, inte bara mot värmen utan även mot solens strålar då jag får eksem som inte är av denna värld om jag vistas i solljus en kortare stund utan solskydd. Så jag har lite rätt att gnälla, kan jag tycka.
Sen är ju hösten så himla fin också! En solig höst med lagom temperatur är nog den absolut bästa årstiden med alla vackra färger. Så vi ser fram emot höstens ankomst.