Hektisk dag

Jag har varit ledig idag men haft fullt upp hela dagen. I förmiddags satt jag i telefon angående jobbet (jag är samordnare så det är lite saker som måste samordnas, så att säga), sen blev det en lång och rejäl genomborstning för Arach medan jag samtidigt tittade på tv. Han tyckte att det var så mysigt så han slumrade till medan jag höll på reda ut vartenda hårstrå. Det här vädret gör hans päls till rena katastrofen men nu är det lite ordning på det. Jag hoppas att det blir torrare framöver så hunden slipper se ut som ett skogstroll. 
Båda hundarna fick även tassarna trimmade och klorna klippta. När jag ändå var igång så storstädade jag övervåningen (min våning, mer eller mindre. Vi bor i ett tvåvåningshus men den enda som är uppe är jag och det händer att mamma sover i gästrummet som ligger bredvid mitt rum ibland, men på det stora hela så bor jag själv här uppe). När det var rent och fräscht var det dags för promenad och när vi var tillbaka käkade jag och tog en dusch.
 
Hela eftermiddagen spenderades sen i Gävle, på en bilfirma närmare bestämt. Vi åkte för att titta och provköra en bil till mig men jag var faktiskt lite tveksam till just den bilen eftersom jag varit så inställd på en VW Passat. Men när jag sett och provåkt den så var det inget snack om saken. Så jag slog till och köpte en Peugeot 307 kombi -04! Jag är hittills så nöjd och glad, vem hade kunnat tro att det var så roligt att köpa sin första bil. Sen är den jävligt snygg också så ja, jag är som sagt nöjd. Nu behöver den bara pyntas lite innan den blir helt perfekt. Galler+grindar eller bur ska in bland annat, jag har inte bestämt mig för vad jag ska ha ännu dock. Ena sekunden vill jag ha bur och i nästa känns det bäst med galler och grind. Vi får helt enkelt se vad det landar på!
 

Födelsedag och familjefeber

Jag hade fullt upp hela gårdagen med läkarbesök på förmiddagen där jag fick träffa en ny läkare, återigen berätta om mina besvär och sen fick jag lämna fem (FEM!) provrör blod och så fick jag kissa i en mugg. Jag är väldigt känslig för sprutor och kände mig lite vimmelkantig när mamma hämtade upp mig när jag var klar på vårdcentralen. Men det kunde inte hjälpas då jag satte igång med att städa och därefter baka och fixa en tårta då det inväntades gäster på eftermiddagen. Varför då, kan man ju undra. Jo, för att jag fyllde år. 21 år gammal är jag nu. Inget märkvärdigt direkt men presenter och tårta slår aldrig fel. 
Jag fick en VS body mist, 1000 kr på presentkort (som jag spenderade redan i januari, hähä) och en fin blombukett av mamma och Mats, en stor fin vegetarisk kokbok och en bukett rosor av Vicky och Emil. Jake skickade mina presenter förra veckan och det lyckades tajma helt perfekt då det låg i postlådan igår förmiddag. Av min spelnörd till pojkvän fick jag Assassins Creed Black flag och Red Dead Redemption special edition och ett fint kort. Jakes mamma och bror hade också skickat ett gulligt kort och jag är så nöjd med allt! Jag har ju fått Jakes Xbox 360 då han köpte ett Xbox One så nu har jag något roligt att spela! Har redan testat lite och Red Dead Redemption verkar så roligt. Vilda västern med pikadoller och vilda hästar är ju liksom min grej så det kan inte bli annat än bra.
 
Så gårdagen var väldigt trevlig men idag har hela familjen åkt på feber. Både mamma och Mats är sängliggande med hög feber och min temp stiger för varje gång jag kollar och jag känner mig inte alls speciellt kry. Så jag har ordnat så att en av mina kollegor tar mitt jobbpass imorgon så att jag får en chans att vila upp mig. När Mats ringde sjukvårdsupplysningen igår så sa dem att jättemånga är hemma med feber, bland annat 8 personer ur deras personal så det verkar vara något som går nu.
 
Nu ska jag tröstäta lite tårta och krypa ner i sängen och mysa med mina pälsklingar.

Nu får våren gärna komma!

Igår hade vi en toppendag. Vädret var underbart med plusgrader och vår i luften så vi tog en härlig morgonpromenad på en timme. 
Sen fick hundarna klorna klippta och Arach blev borstad. Därefter blev det lite lydnadsträning. Vi fortsatte med hakan i backen och den här gången testade jag att använda mig av omvänt lockande för att bättra på stadgan och precis som jag trodde så blev resultatet mycket bra! Nu ska vi bara utöka svårighet och sen få till ordentlig störning.

På eftermiddagen blev det ännu en längre promenad tillsammans med Isabelle och Sirrku och deras hundar. Så 8 hundar sammanlagt, perfekt träning med andra ord. Vi lyckades promenera i solens sista strålar och det var både trevligt och härligt med sällskap i det sköna vädret.

Idag däremot är vädret långt ifrån lika skönt. Det är grått och trist med en isande kyla på det. Så just nu ligger jag och glor på tv med en inpackning i håret medan hundarna ligger och snarkar här bredvid. Jag har tagit fram två köttben som ska tina innan hundarna får roa sig med dem. Det blir en lugn dag för oss idag med en längre promenad senare. Imorgon och på söndag jobbar jag och jag har kraftig värk i rygg och axlar så tänkte ta det lugnt och hoppas att det släpper. Isgatorna som är ute nu hjälper knappast eftersom jag går och spänner mig så ibland får man inse sina begränsningar och ta't lite lugnt. Det är ju tur att man har två riktiga mysgrisar till hundar som gärna ligger och trynar när det är vilodag.