Utbildning i Stockholm

Befinner mig just nu på ett hotellrum i Stockholm efter att avverkat dag 1 av 2 på samordnarutbildningen jag går. Så efter att ha jobbat 3 pass på raken så steg jag upp olagligt tidigt för att ta tåget till Stockholm imorse. Imorgon håller vi på 09.30-16.00 så när vi är klara är det bara att tåga hem och sova då jag har ytterligare 2 pass som väntar under torsdag-fredag. Men dagen var lärorik och intressant med föreläsning, genomgång och diskussioner så jag ser fram emot morgondagen. Snart är det läggdags och jag är löjligt nöjd över att få sova till 07.30 imorgon istället för att kliva upp kl 05.00. Jo, jag uppskattar det där lilla livet kan ge ibland!
 
 

10 år!

Igår fyllde min älskade prinsessa 10 år! Lite ångestladdat för min del, men jag glädjer mig åt hennes härliga energi och arbetsvilja som ännu inte sinat det minsta. Hon har aldrig varit en renodlad arbetsmaskin men hon är pigg, fräsch och tackar aldrig nej till olika upptåg och äventyr. Visst märker jag av att hon blir äldre men inte kroppsligt utan mer mentalt - hon lyssnar sämre vilket jag misstänker beror på att hennes hörsel sakta börjar försämras i kombination med att hon helt enkelt är så pass gammal och vis att mattes ord inte är så jäkla viktiga alla gånger. Men oavsett så är och förblir hon min drömhund, en riktig once in a lifetime-hund som jag är så otroligt glad och stolt över att ha i mitt liv. Jag älskar henne mest av allt i hela världen och jag värdesätter varenda dag jag får spendera med henne då hon är en helt fantastisk individ som varit min bästa vän och trogna följeslagare sen dag ett. Universums bästa hund är hon, min finaste Smilla. ♥
 
 
 
Efter gårdagens födelsedagsfirande med ett riktigt skrovmål kände jag att det var dags att köra vårens första uppletande idag. Nu har snön försvunnit så pass mycket att det finns mycket lämpliga platser för skogsarbete så under eftermiddagen begav vi oss ut. Arach fick köra 3 gånger, första gången med två föremål och sen tre under de andra omgångarna. Smilla fick köra 2 gånger med 2 resp 3 föremål.
Arach briljerade verkligen idag. Grymma hund! Sån jäkla härlig attityd och sånt otroligt tryck under tassarna under alla omgångar. Alla föremål kom in och han sökte av området så himla fint och säkert. Han behövde knappt någon dirigering alls så han har blivit mycket säkrare där han förr behövt mycket stöd och vägledning. Eftersom vi haft ett långt uppehåll trodde jag att han skulle vara lite all over the place men han skötte det hur snyggt som helst.
Smilla var inte på hugget idag, däremot. Hon kom in med lite pinnar och annat hon hittade men hon letade hellre upp bajs än att faktiskt söka upp och komma in med föremålen jag lagt ut. Så istället för att tjata när hon uppenbarligen inte var på topp så gick jag bara fram till föremålen och bad henne plocka upp dem och ge dem till mig för att då få massor med beröm och belöning. Hon brukar vara väldigt säker på uppletande men idag var det för mycket annat som intresserade henne. Men det är ju charmen med hundträning, att träna individer och inte robotar. 
 
 
 
Just nu väntar jag på att BIS-finalen ska dra igång på Crufts, jag har följt det live under helgen och nu drar det ihop sig till slutet. Jag skulle ju faktiskt egentligen besökt Crufts i år men pga jobb så blev det inte så. Men jag siktar in mig på nästa år istället!

Bara massa babbel

Idag jobbade jag veckans sista pass så nu är jag ledig fram till onsdag nästa vecka. Jag är väldigt nöjd med det rullande schemat vi har, det gör att jag får en del lediga dagar på raken trots att jag är den med flest timmar av oss i teamet. På måndag är det personalmöte med kollegorna och vår kundansvarige och på tisdag ska jag äntligen få komma på röntgen - båda höfterna, ländryggen och sakroiliakalederna ska röntgas. Jag hoppas innerligt på att mina besvär beror på något som är lätt att åtgärda med rätt behandling för nu börjar psyket snart ta stryk av att ständigt gå runt och ha ont. Jag är väldigt glad över hur pass allvarligt läkarna har tagit detta och att det ändå gått så pass fort som det gjort med besök hos sjukgymnast och nu röntgentid. Sist jag var till vårdcentralen hade jag bokat tid för pricktest men blev skickad på lungröntgen. Helt jävla orrelevant och när mina lungor såg bra ut blev det inget mer med det och något pricktest fick jag inte göra heller.
 
Hur som helst. Häromdagen var jag iväg och köpte galler till bilen, så valet föll på galler och grind. Nu är det bara grinden som fattas. Jag var även in på Grizzly Zoo för att köpa en pläd till bilen som de hade kampanjpris på men den var slutsåld men de skulle beställa in nya så jag ska dit i veckan och köpa den då istället. Men jag köpte i alla fall storpack tuggben, en klicker, en munkorg och tre bollar när jag ändå var där.
 
Annars har det inte hänt så mycket. Vi har varit vid crossbanan och fystränat i backarna där, tränat en del DP och varit ute i det härliga vårvädret som varit. Nu verkar det tyvärr bli grått och kallt lagom till mina lediga dagar men vi håller tummar och tassar på att det blir fint väder så att man kan få vistas i lite solljus.
 
Idag fick min bil åka på en liten koll på Peugeot i Gävle eftersom jag varit så nojig att det ska vara något fel på den. Men det var inga som helst fel på bilen så nu kan jag slappna av och sluta inbilla mig att den ska rasa ihop. Nu är det bara körkortet som fattas liksom, det hade ju varit trevligt att få köra sin egen bil. Jag ska sätta igång med den delen så snart som möjligt, ska skriva in mig på körskolan nu i veckan eller nästa. Jag hade ju velat gå en intensivkurs men det blir svårt med tanke på mitt schema då jag kommer gå miste om massa genomgångar som hålls på körskolan så det känns lite onödigt att betala för sånt jag kommer missa så jag köper nog delarna separat istället för att få ut så mycket som möjigt av det hela.