Veterinärbesök

Igår kl 18 hade vi en tid bokad hos veterinären. Det var dags för vaccination och samtidigt passade jag på att ordna varsitt pass åt hundarna. Så nu är det bara rabiesvaccin som behövs om vi skulle få för oss att lämna Sveriges gränser men jag valde att vänta med det vaccinet tills vidare.

Innan veterinärbesöket åkte vi till stranden en stund så hundarna fick härja och bada lite. Vi hade sällskap av två svanar som vanligt och det var väldigt varmt och relativt vindstilla så hundarna fick bada bäst de ville. Arach apporterade boll som till slut försvann,  som vanligt. Smilla vattentraskade och rullade sig i äckelpäckel, som vanligt. 

På't igen bara

Efter en jobbhelg såg jag fram emot två lediga dagar men dessvärre blev det bara en då jag måste hoppa in och jobba imorgon pga sjukdom hos en kollega. Jag hade tänkt ordna inskrivning och lite sånt på körskolan imorgon då de bara har folk på plats tisdagar och torsdagar men jag får helt enkelt ta det senare. Så nu jobbar jag imorgon och på onsdag, förhoppningsvis kunde min kollega ta torsdagspasset istället för morgondagens men om inte så jobbar jag då också. Det känns som att jag aldrig kommer igång med körkortet! Men nu får jag hålla tummarna på att jag får möjlighet att ordna det på torsdag.
 
Igår efter jobbet hämtade Vicky mig på tågstation, vi tog en promenad med hundarna innan vi åkte till Grillköket och köpte mat. När vi kom hem käkade vi och kollade på film hela kvällen. Idag har jag och hundarna tagit en promenad i skogen och sen följde Vicky med ner till dagis för en liten visit. När vi kommit hem igen åkte vi och handlade på MM då Vicky troligen flyttar in i sin nya lägenhet nu i veckan så hon köpte lite smått och gott som behövs. Väl hemma igen färgade hon håret på mig och nu ligger jag och segar i sängen efter att ha sköljt ur färgen. Jag lär väl sätta igång och fixa matlådor men jag orkar verkligen inte. Smilla ligger och sover på mina fötter så det är ännu en anledning till att ligga kvar en stund.
 
 

Barnens dag

Igår tog jag en välbehövlig sovmorgon till nästan halv 10. Det var längesen jag sov så länge kan jag säga. Kliver ju upp kl 5 på morgonen när jag jobbar och de dagar jag är ledig sover jag sällan längre än till 8 men det har ju sina orsaker just nu. När jag väl klivit upp och gått med hundarna blev det en rejäl genomborstning, kloklippning, tasstrimning och öronrengöring för båda två. Denna procedur gör vi ungefär en gång i veckan men nu när båda börjat fälla ordentligt brukar jag ta med en borste ut och borsta bort det allra värsta dagligen, annars drunkar man i hundhår.
Vi hade en promenad med Isabelle inplanerad på eftermiddagen och hon kom med förslaget att åka till Hemlingby och promenera med hundgruppen så det gjorde vi. Vädret var inte det bästa men det var skönt med lite miljöombyte och hundarna var helt slut när vi kom hem. Det var länge sen vi promenerade med en större grupp hundar och det tröttar verkligen ut mina två, speciellt när man måste vara lite hård angående koppelgåendet då båda lätt börjar dra i kopplet i sådana situationer och för min egen del så finns det inget värre än hundar som drar i koppel. Men det var trevligt och hundarna var som sagt väldigt nöjda när vi kom hem.
 
Idag har vi varit på barnens dag i Sandviken i 4 timmar. Det var jag, mamma, Vicky, min moser och mina två kusinbarn som var där. Hundarna var självklart också på plats och min moster är hundvakt åt en jättehärlig Gordonsetter som också följde med. Där var det liv och rörelse konstant och även detta gjorde hundarna helt slut. De har sovit sen vi kom hem och det känns skönt för min del då jag jobbar imorgon så de får vila. Sen är jag ledig på fredag men jobbar helg. Nästa vecka jobbar jag endast två pass vilket känns jätteskönt. Jake kommer nästa fredag och det ser jag verkligen fram emot!
 
Nu ska jag snart rasta hundarna innan det är läggdags för min del.