Ny dator och Mellomys

I början på veckan gick min dator sönder så jag blev tvungen att köpa en ny. Jag har spenderat några dagar med att föra över allt från den gamla till den nya, installerat alla program jag använder och nu tror jag att det mesta är färdigt. Jag hade tidigare Windows 7 men har nu Windows 10 så det är mycket nytt som jag förhoppningsvis lär mig så småningom. Det är i alla fall skönt med en dator som fungerar ordentligt.
 
Igår var vi på genrepet avMelodifestivalens fjärde deltävling. En toppenkväll med familj och vänner. Det var mingel med tävlingar och annat skoj innan showen drog igång.Jag och Emelie vann 2kg choklad, massa tacoprodukter och jag vann en kryssning. Det delades ut gratis godis, chips och läsk, man kunde köpa hattar och andra melloprylar. Vi hade ju en plats i Gävle kommuns lounge där vi fick snacks och läsk. Vi hade grymma platser och som sagt, en riktig toppenkväll!
 
Idag skjutsade jag mina föräldrar till tågstationen då de åker till Prag imorgonbitti. Därefter åkte jag och hundarna till Sandbankarna för en promenad i det härliga vädret. Resten av dagen har vi slappat och nu ska vi ut på kvällsrastning innan läggdags.
 
 

Genrep

Efter en lugn och trevlig helg är det måndag igen. Under helgen gjorde vi inte mycket alls, tog långa sköna promenader, tränade lite lätt och hade mycket soffhäng. Jag kollade ikapp alla avsnitt jag inte hunnit med på de serier jag följer, fixade lite med hunddagisets hemsida och fixade med lite bilder. Tanken var att ta det lugnt med promenader eftersom mitt ben behöver vila men jag blir så galet uttråkad om jag inte får promenera ordentligt. Jag älskar promenader, självklart allra mest med mina egna hundar. Så i går blev det två långpromenader så just nu, efter en arbetsdag som till största del består av just promenader (några av dessa med rätt stökiga hundar) så gör benet rätt ont, främst i höften. Men det är som det är, det släpper väl tids nog.
 
När jag kom hem från jobbet mötte mamma mig i dörren, glad i hågen. Detta innebär vanligtvis att hon vunnit något spännande och så var fallet även idag. 10 biljetter till Melodifestivalens genrep för deltävling 4 som hålls i Gävle. Så på fredag ska vi på Mellomys! Vi har platser i Gävle kommuns lounge, det bjuds på snacks och innan genrepet börjar är det mingel med tävlingar osv. Det ska bli kul! Jag är ingen extrem Mellofantast men visst tittar jag ibland och livemusik är väldigt häftigt. Så det ska bli trevligt. Jag har bjudit med en vän också som jag inte träffar så ofta, så då får vi umgås lite IRL och inte bara över telefon som vi gör flera gånger i veckan.
 
 
 
 

Weekend

Nu ska det bli skönt med lite helg. Jag är riktigt slut i ena benet efter att jag halkade och slog mig rätt rejält i måndags, knäet är på bättringsvägen men jag har börjat ömma i höften och fotleden under dagarna eftersom det blir en hel del promenader. Så jag ska försöka ta det lite lugnt under helgen så att jag är pigg och förhoppningsvis smärtfri på måndag.
 
Jag vill i alla fall ut och få lite nya bilder på mina egna hundar. Det har blivit mycket bilder på våra dagishundar för att fräscha upp vår Facebooksida och idag anlände en pensionatshund som fick ställa upp som modell. 
Så jag hoppas på finväder imorgon när vi drar ut i skogen. Min nya kameraväska kom igår också, det är tillräckligt stor för både kamera och lite annat så jag är riktigt nöjd med den.