Hundaktiviteter

Igår åkte vi in till Gävle för att vara med på AHGs 2 årsfirande. Det bjöds på korv och varm choklad, tipsrunda och lite nosework. Det var en hel drös med folk och hundar, några träffades på stortorget och promenerade i samlad trupp till Bollan men jag åkte direkt dit eftersom det underlättade för oss.

Jag vann tipsrundan med flest poäng så jag fick välja pris först. Jag tog en påse som innehöll lite gott och blandat i godisväg åt hundarna, tuggpinnar, kex och lite annat. Arach var lite sugen på en leksak som fanns att välja men för rättvisans skull fick det bli godis som båda uppskattar.
Därefter testade vi lite nosework för andra gången. Introducerade bara doften och Smilla tycker fortfarande att det är skitäckligt. Hon vill inte alls nosa och blir stel och vänder bort huvudet. Med mer träning skulle vi säkert få bukt på det men som jag sa sist vi testade så är det ingenting vi skulle satsa helhjärtat på. Jag är dock sugen på att börja på hobbynivå och använda tepåsar istället för de hydralat som används inom grenen. Jag ska läsa på mer om hur man går tillväga med tepåsar så ska jag nog börja introducera det.

Det är ett jättefint initiativ med dessa aktiviteter gruppen anordnar och det är även väldigt uppskattat. Jag försöker delta så ofta jag kan eftersom det är ett perfekt träningstillfälle. Både jag och hundarna uppskattar miljöombyte och variation i vardagen så har vi möjlighet så hänger vi gärna med på det som anordnas vare sig det är promenader eller träningar.

Crufts i år!

I år ska jag besöka Crufts för första gången! Flyg och biljetter är bokade så nu är det vara att vänta. Det ska bli riktigt roligt, jag har haft tanken på att åka dit i några år nu men det har aldrig varit riktigt läge. Den här gången finns det inga hinder så jag bokade flyg förra veckan och Jake bokade biljetterna häromdagen. Jake bor drygt 1½ timme från Birmingham där Crufts arrangeras men vi funderar lite på att boka en hotellnatt ändå. Vi får se lite närmare hur vi gör men oavsett så ser jag verkligen fram emot det. Till och med Jake är pepp inför besöket, han vill spana in Chow Chows och få en bild av dom på nära håll. Han vill ha en Chow så småningom så han är väl inkörd på det här med att ta reda på allt om rasen, träffa olika individer och prata med folk osv. Crazy dog lady har härjat liksom.
Vi kommer gå på lördagen då Pastoral & Working dogs visas. Det motsvarar ungefär rasgrupp 1 och 2 +/- några raser. Jag längtar verkligen, det är rena rama himmelriket för shopping där. Jag måste nog börja skriva en lista redan nu. Jag flyger ner den 7e Mars, vi besöker Crufts den 12e Mars och sen flyger jag hem den 17e.
Men innan dess kommer Jake hit en sväng, om exakt 2 veckor till och med. Den 5e kommer han och flyger hem en 15e. Lite tråkigt att han åker hem innan vår 3 årsdag som är den 18e men hans universitet hade ändrat lovveckan i år så det blev lite annolunda mot tidigare år då han kunnat komma dagen efter min födelsedag den 16e. Men det blir bra ändå!
 
Jag ska plugga en stund nu, jag försökte för en stund sen men någon hade andra planer och klämde in sig under skrivbordet vilket gjorde det omöjligt för stolen att få plats. Men kolla bara så söt han är. ♥
 
Smilla gillade inte sällskapet så hon tog sängen istället, så Arach fick klämma in sig lite till så jag kunde flytta in stolen lite. Alla nöjda och nu kan jag plugga.

Hemma efter närträffen

Igår eftermiddag kom jag hem efter tre dagar på närträff. Jag gjorde ett par matteprov och för övriga kurser gick vi igenom vad som ska göras under terminen. Jag ska få tag på en bok, Lila hibiskus som kommer vara mitt underlag till terminens första arbete som är rapportskrivning med etik och moral som grund.
Nu är jag redo för termin nummer 2 så jag ska se vart jag kan få tag i boken och sen bara köra på med allt annat.
 
När jag kom hem igår bakade jag chokladcupcakes med salt karamellfrosting. Utan tvekan dom godaste cupcakes jag provat och frosting blev riktigt bra den med. Jag skulle behöva en receptbok så att man lätt kan hålla koll på alla recept man testat och gillar. När baket var färdigt skypade jag med Jake en stund innan hundarna fick sin kvällspromenad och sen gick jag och la mig. Jag var så trött och sov till kl 8 imorse. 
Jag ska snart ta en dusch och äta en sen frukost, sen ska vi ner till C och säga hej. Dagiset har flyttat till den nybyggda lokalen nu, jag har ju varit där flera gånger under byggets gång men inte sen det blev helt färdigt och nu är hela verksamheten flyttad så jag är ju jättenyfiken på att se hur det blev.