Äventyrare

Att börja dagen med en långpromenad på 2 timmar är aldrig fel. När det sen visar sig bli ett riktigt äventyr, då är det så långt ifrån fel det bara kan bli. Idag hittade vi nämligen en helt ny promenadstråk, som är riktigt spännande! Det är en skog som är omringad utav älven, det blir lite ö-känsla över det hela och marken är liksom upphöjd med branta slätter kring hela ön med en jättemysig skogsväg runt hela stället. Följer man den vägen runt ön så kommer man sen fram till en äng med en liten sandstrand och grillplats. Ängen är tydligen en utav Rotskärs ängar och det fanns ett häfte på ett träbord mitt på ängen om olika växter och insekter som finns där på sommaren.
Jag är en riktig skogsmulle, och sånt här kan verkligen göra hela min dag. Nya promenadvägar är det bästa som finns, och när jag hittar såna här perfekta ställen så blir jag så himla glad. Hela promenaden tog 2 timmar, och det är varierande med samhälle, skog och äng. Hur bra som helst.
Hundarna njöt i fulla drag och när Arach passerade en snäv kurva så stod han nos mot nos med en Labrador. Både Arach och Labrador blev överraskade och när Labrador skällde Arach i ansiktet så vände han på en femöring och såg väldigt stött ut. Vi fick även ett perfekt träningstillfälle när vi fick en Schnauzer med matte framför oss när vi kommit ut från skogen. Arach var kopplad och Smilla var lös men båda skötte sig så där fantastiskt bra. Arach brydde sig inte alls om hunden utan gick med slakt koppel och kikade runt omkring och Smilla strosade runt i sin egna lilla värld.
 
När vi kom hem fick hundarna mat och sen dess har de legat och snarkat. Mission accomplished. Själv väntar jag på att karln ska vakna så att vi kan göra något idag, typ baka de där pepparkakorna... Förresten, jag har hittat min lilla digitalkamera. Den är inte jättebra, men den gör jobbet och den är liten och behändigt vilket innebär att den är lätt att ha med sig.