Long time no see

Wow, det har typ gått en månad sen jag bloggade sist. Bristen på uppdatering beror på lite olika faktorer, men främst för att jag verkligen inte haft någon lust. Vi är kvar på Lillängens fram till första Februari, vilket såklart är trevligt då jag trivs så himla bra där. Så under veckorna är vi där och på helgerna passar vi på att träna allt ifrån skogsarbete till lydnad. Tyvärr har jag numera så ont i kroppen så efter en dag på dagis är jag så fysiskt slut att vi knappt tränar alls på vardagarna men det kompenseras såklart med promenader och lösspring plus umgänge med andra hundar på dagis så hundarna går det ingen nöd på, det är värre med mig. Men imorgon har jag äntligen en läkartid så jag hoppas att jag får något svar på vad min värk beror på. Jag har gått och haft ont i två år och nu är det verkligen konstant, främst i fötter, ben, rumpa, höfter och ryggen men även skuldror, axlar, armar, handleder och fingrar. Inte så jävla ultimat som hundägare med andra ord. Detta påverkar såklart även mitt humör, jag känner mig som en jäkla surkärring men jag försöker att ignorera värken och fokusera på hundträning och liknande. Lättare sagt än gjort, men försöka lär man ju göra ändå.
 
På träningsfronten så är det lydnad för Arach som står i fokus, just nu håller vi på träna in rutan. Även Smilla får lättare pass med tävlingslydnad för skojs skull, annars är det freestyle som gäller. Sen sysslar vi såklart med vår nya favorit, nämligen uppletande och framstegen där är ju enorma. Vi spårar även när andan faller på men nu blir det snart uppehåll eftersom snön borde komma snart, det håller jag i alla fall tummarna på då jag ser fram emot att köra lite dragträning nu under vintern.
 
Julen närmar sig med stormsteg och som den julnörd jag är så längtar jag ordentligt. På fredag kommer Jake och stannar till den femte Januari och vi kommer fira jul i Siljansfors med släkten, precis som det ska vara. Julklappsshoppingen är nästan klar, jag måste vara inhandla en till julklapp till Jake och så till hundarna, sen är det färdigt. Så helgen ska jag, Jake och hundarna spendera i Sandviken så jag och Vicky kan åka till Valbo och inhandla det sista. Så det blir nog bra det här!
 
Men ja, ni trogna läsare som fortfarande hänger här efter det långa uppehållet, nu vet ni att vi lever i alla fall.
 
Här är ett nytt trick in progress
 
Glad kille på språng