All denna snö...

Imorse tränade vi uppletande i världens jobbigast djupsnö uppe i Rotskärsskogen. Det var helt kaotiskt till en början, ingen ordning alls och hundarna var som två yra höns. Efter lite organisering och planering så fick vi ordning på läget och resultatet blev en relativt fin omgång per hund med tre föremål i sökrutan. Eftersom det blev så tokigt i början så struntade jag i att fokusera på avlämningar och fokuserade istället på skick och dirigering eftersom det var där det behövdes idag. Man kan ju inte vara på topp varje gång men det gick ändå skapligt så man ska inte klaga.
 
Även Tosca fick testa på litegrann, hon har aldrig kört uppletande förr så vi jobbade bara med att bygga upp en rolig upplevelse med lite lek och belöning när hon visade intresse för föremålet och så blev det hur kul som helst när hon valde att plocka upp den. Lite valpträning så där. 
Så efter träning och tokrus i den jobbiga snön var alla tre väldigt nöjda när vi kom hem, Tosca slocknade direkt efter frukosten vilket var ett gott tecken då hon annars går runt och piper lite innan hon kommer till ro.
 
Resten av dagen har varit lugn, vi har promenerat och haft det bra. Smilla ligger och snarkar högt här bredvid mig och Tosca sussar på golvet. Arach är nere och fjäskar för våra middagsgäster som är stormförtjusta i honom.
 
Vad morgondagen har att erbjuda är ännu inte klart. Jag vill träna lydnad så det blir väl att leta upp ett lämpligt ställe att träna på. Det är ju galet mycket snö överallt förutom på gångvägarna som man inte gärna kan ockupera med tre hundar. Men vi hittar nog en lämplig plats. Då blir det intensivpass för Smilla och Arach, Tosca får köra lite bebislydnad. Hon åker hem imorgon kväll så jag tänkte vara hygglig och överlämna en aktiverad och nöjd valp.

Kommentera här: