Rallyträning

Igår kväll passade vi på att träna lite ute i kvällssolen innan den försvann. Med Smilla var det några rallymoment men främst positionsträning, ingångar och fotgående som tränades. Vi har lite att jobba med nu när vi haft lite glest med strukturerad träning på ett tag men jag vet i alla fall vart i ligger och hur vi ska gå tillväga för bästa resultat.
Arach fick köra några framför-moment innan vi jobbade på med sitt-stå i position. När han ställer sig går han gärna några steg och tränger mot mig och det vill jag inte ha så jag fick verkligen vara snabb med belöningen och belöna utåt för att få honom att räta upp sig. Jag fick även använda ett staket vid några repetitioner för att få honom att förstå ordentligt. Något jag verkligen måste träna är ordförståelse, ett utav Arachs största problem i träning är att han inte lyssnar tillräckligt på mig utan han gör det han tror ska göras eller det han känner för vilket ofta blir en massa ligg och sen blir han frustrerad. Så ordförståelse måste vi jobba med för att han verkligen ska lyssna på vilket kommando det är som kommer.
 
Idag ska vi också träna rally tillsammans med Ulrika och Mandana. Vi ska ses i Bollan kl 12 och då ska vi träna hela banor för första gången. Jag kör ju utan skyltar, amatör som man är, så det ska bli roligt att faktiskt ha skyltar och framförallt köra hela banor. Det är en tävling i Juni som jag arrangerar tillsammans med resten av eleverna som läser idrottsspecialisering som jag antagligen ska delta i så det gäller att ligga i och köra järnet nu.