Saturday night

Tjabba tjena hallå.
Häromdagen var jag på bilbingo med mamma och systeryster. Sist jag var på något dylikt var för drygt 8 år sedan och då vann jag 660 kr. Denna gång lyckades jag kamma hem 500 kr som jag tyvärr blev tvungen att dela med en annan lycklig sate som fick bingo på samma rad, men en vinst är ju en vinst liksom!
Jag har även fått tummen ur röven och bokat in min på en handledarkurs på tisdag. Mitt körkortstillstånd är giltigt till och med mitten på November så efter tisdag ska jag ut och brumma med pappa och ladda upp inför intensivkursen som börjar den 27 Juli. Så två av mina tre semesterveckor spenderas på körskolan. Men inte deppar jag för det, körkort lär man ju ha. Jag har redan bestämt mig för att innan September ska jag ha körkortet i handen och så är det inget mer med det. Och när vi ändå är inne på det ämnet så håller jag på att slita mitt hår beträffande vad fan jag ska transportera hundarna i. Galler och grind? Bur? Galler och bur? Dubbelbur med mellanvägg? Varför är det så jävla svårt att bestämma sig? Arach...
Arach är så jävla stor. På riktigt alltså. Hög i manke, lång i kroppen och otymplig som fan. Han är 10 cm större än Smilla åt alla håll och kanter, det kanske låter lite men tro mig, det är tillräckligt mycket för att komplicera saker och ting. Så rent praktiskt så är galler och grindar det bästa alternativet då han har fri höjd (hundfan älskar ju att sitta som högste general med stelopererad rygg) och hela baklyckans golvutrymme att kräla runt på. Nackdelen är då att det blir för mycket utrymme för honom att röra sig på vilket gör honom stressad och då vägrar han lägga sig och slappna av. Och där kommer burproblemet. Just på grund av Arachs storlek så krävs det en bur som troligtvis är för stor för min bil. För jag vägrar klämma in honom i en bur där han inte har tillräckligt med utrymme. Men samtidigt så vill jag ju ha bur eftersom det onekligen är säkrast. Så just nu lutar det mest åt galler, grindar och en mellanvägg för att ändå få mindre utrymme per hund med tillräckligt stort för rörelsefrihet. Men jag hinner väl ändå mig. Jävla dilemma.
 
Men hur som haver. Vi har faktiskt tränat också. Min stora gosse gjorde bland annat ett av de bästa uppletande någonsin häromdagen. Så jäkla bra är han, när han vågar ta för sig och jobba självständigt. Otroligt fint och metodiskt var det och alla föremål kom in på vardera skick. Tanten behövde lite mer övertalning men hon startade superfint, jobbade fint överlag men det är de där jäkla avlämningarna som vägrar ge med sig. Så vi får fokusera mer på det separat och se om vi får någon fason på det.
 
Annars är det jobb. Jobbelijobbjobb. 4 dagar denna vecka, imorgon är min enda lediga dag efter 3 pass på raken, sen väntar 3 pass till måndag-onsdag och sen jobbar jag två dagar på Lillängens torsdag-fredag. Känner mig lite utpumpad och stressad, men what to do liksom.
 
Nu ska jag och jyckarna ta en sväng i skogen!