Plugg, träning och pollenallergi

Har antecknat lite inför provet, det var mer än jag trodde, haha. Ett helt häfte som det ska antecknas i, tycker jag gjort en del men har fem sidor kvar. Men det ska jag hinna klart med ikväll, sen bara gå igenom det några gånger så är jag förhoppningsvis redo för provet sen. Beteendestudierna är lite klurigare, fick ett etogram-häfte med tre sidor och det räcker bara för händerna, och jag vet inte om jag skulle göra att etogram med hundarnas beteende också, eller om jag bara ska skriva in det i rapporten. Får höra om någon annan har koll.
 
Nyss var jag ute och tränade banditerna. Tänkte bara köra upplet, men Smilla fick även leta godis ur barken på ett träd och sen tänkte jag köra lydnad men hon var verkligen inte med på noterna. Arach däremot gjorde så bra ifrån sig, och jag har äntligen hittat ett sätt att få bukt med fria följet där han flyter ut så in i helvete, så idag gick han så snyggt. Funderar på att starta med honom på Realmästerskapet i år, Smilla spyr nästan galla på mig när jag säger lydnad, haha. Måste bara träna mer med ordentlig störning, eftersom tävlingen antagligen kommer hålla till mitt på torget i Gävle. Men jag har fortfarande tid att fundera på det.
 
Och nu har ju våren verkligen kommit, äntligen. Allt har dock nackdelar, och med våren kommer pollen. Jag är sjuk mer eller mindre hela våren pga det och ändå gillar jag våren jättemycket. Men det är otroligt påfrestande med rinniga/kliande ögon, täppt/snorig näsa och så blir jag så otroligt matt och dåsig, huvudet är tungt hela tiden och igår höll jag på tuppa av på riktigt, mådde verkligen apa hela kvällen, idag känns det lite bättre men jag ska gå till apoteket och kolla vad dem har för tabletter som verkligen hjälper.

Adventures

När jag blev alldeles för tung i huvudet av allt antecknande och skrivande så drog jag och hundarna ut på äventyr. Tänkte gå mot Rullsand men stannade innan bron och skulle gå ner till en liten strandremsa där jag brukar stanna och låta Arach dricka under våra cykelturer. Saken är den att jag gick ner via fel stig, så vi hamnade en bit bort, och för att ta oss till det rätta stället gick vi längst kanten vid vattnet, och där fick hundarna verkligen träna kroppskontroll! Uppdragna båtar som satt fast i linor i träden, bryggor, omkullfallna träd och mer därtill, plus sten och rejäla ojämnheter i marken. Dem hade så himla roligt, far omkring som dårar, klättrade, balanserade, badade, sprang och verkligen njöt av omgivningen och vädret. Det var lite klurigare för mig att ta mig fram, men det gick det också. När det blev lite öppnare körde vi lite vattenapportering och innan vi gick vidare lekte dem som bara banditer kan. 
 
För att krydda promenaden ytterligare gick vi igenom skogen hem, först på ena sidan av vägen, sen gick vi över och kom till "vår" skog. Var ute i drygt 2 timmar och dem var mer än nöjda när vi kom hem.
 
Vi hade jätteroligt alla 3 och det ska definivt göras om, ett riktigt kanonsätt att träna kroppskontroll.
 

Plugglördag

Lördag, solen skiner, och jag pluggar. Håller på med labrapporten om beteendestudien jag gjorde på änder och hundar, ska skriva det jag kan men har fortfarande en timme kvar att spendera på att studera änderna. Men har skrivit en del redan och har en del kvar, så sen kan jag väl i princip bara lägga in sista timmen och sen skriva slutsatser. Det är ju en månad kvar innan allt ska vara inne innan det är kört så det går nog bra. Är inte pepp på att se mina betyg när jag slutar tvåan, men det har varit ett ruttet jävla år så jag orkar inte gå och ha ångest över det. Nu prioriterar jag dem uppgifter jag vet att jag kan få klara och lämna in istället för att bli fast med något och sen får jag inte in någonting istället. Och det är som det är, finns inte så mycket att göra åt saken nu. Det löser sig förhoppningsvis ändå.
 
Ska försöka bli klar så fort som möjligt då jag måste anteckna massa grejer inför provet om anatomi och fysiologi som jag missade när jag var i England, så jag kan göra provet efter praktiken. Men jag hoppas att jag och hundarna hinner hitta på något roligt idag också, vet inte riktigt vad än. Igår var vi nere vid älven och härjade, vårkänslorna spirar i banditerna nu, speciellt hos Arach som har ständig knäck i öronen och är lite kaputt i huvudet i allmänhet. Hoppas det ger sig snart, spyr galla över hunden snart.
 
Men, back to business!