Rallyträning, tävlingsförberedelser och stugmys!

Dagens rallyträning gick helt okej. Smilla presterar riktigt bra, jag är så nöjd med hennes framsteg i rallyn och det är så himla roligt. Arach är jätteduktig han också, det är skyltarna som är så himla intressanta så han går i princip fram till varje skylt så jag måste vara så noga med att hålla honom konstant uppmärksam på mig, vilket är lite klurigt då jag måste fokusera på skyltarna lika väl som på honom. Jag måste verkligen träna med massa grejer runt omkring så att han lär sig att ignorera skyltar/saker i närheten.
 
När vi tränat klart gick vi tillbaka till skolan och fixade med priserna inför tävlingen och gjorde klart allt så att alla vet vilka uppgifter de har på onsdag när det är dags. Vi har fått fina priser frn våra sponsorer och rosetterna vi beställt är jättefina. Jag älskar rosetter, de är så himla fint så jag hoppas så klart på att vi lyckas kamma hem en pallplats på onsdag.
 
Imorgon ska vi åka till vår stuga i Leksand. Den är renoverad och jättefin nu när vi fått nytt golv och tak, och en stor fin altan. Så i helgen ska vi måla och greja så den blir helt klar. Vi kommer vara där tills på söndag så jag vet två banditer som kommer vara överlyckliga. Bästa stället på jorden liksom. Det kommer bli bad, massor med rallyträning, härliga promenader i skogen och mys framför brasan utöver att fixa med målning och sånt i stugan. Mammas väninna följer också med, med sina två Japanese chinhanar och så kommer mammas faster och hennes man med deras två hundar, en mops och en schnauzerblandning. De bor i Leksand och har sin sommarstuga några kilometer från våran. De firar 51 år som gifta på söndag så de ska bjuda på middag. Det blir nog en bra helg det här!

Leverans

Min beställning från ZooZoo kom idag. Eftersom jag beställde i lördags så skickades det inte förrän igår men vilken fantastiskt snabb leverans, det gillas! Förutom 13 kg Standardt Mild klickade jag hem Furminator öronrens, 6 tuggben, en klicker och en burk träningsgodis, och tack vare rabattkoder och kampanjer betalade jag endast 18 kr för det, helt perfekt. Så allt som allt gick det på 517 kr, jag klagar då inte. Tyvärr var locket på burken med träningsgodis trasigt när det kom men jag har sparat en tom burk från förut så jag bytte helt enkelt lock, så var det inte mer med det. Det här var första gången jag beställde från ZooZoo och jag är väldigt nöjd!
 
Vi har precis kommit in efter en skogspromenad på 2 timmar, utöver det har vi inte gjort så mycket. Vi har legat i ordentlligt med rallyträningen de senaste dagarna så idag tog vi helt enkelt en liten vilodag. Imorgon ska vi träna rally i Bollan och då ska jag passa på att träna mer på hela banor utan belöning vid varje moment. Efter träningen ska jag möta upp mamma och Mats i stan då Ticket har något tävlingstält eller vad det var som mamma ville kolla in så vi stannar kvar i stan ett tag efteråt också.
 
 

Svalare väder, det gillas

Temperaturen har droppat rejält, så vi passade på att ta en ordentligt långpromenad idag. Det var så skönt efter att ha legat och halvdött i värmeböljan de senaste dagarna. Vi tränade även lite under promenaden och jag har en grymt bra känsla inför debuten. Hundarna är så duktiga, det gäller att jag håller koll på allt bara. Det där jäkla kopplet är mitt största problem, det är bara i vägen och jag vet inte alls hur jag ska manövrera det på ett snyggt och smidigt sätt. Men övning ger färdighet, förhoppningsvis ser det bättre ut än det känns.