Lyckad lydnadsträning med terven

Lydnadsträningen idag gick superbra! Körde fritt följ, läggande och ställande under gång och det kändes så himla bra. Arach är verkligen en riktig lydnadshund, sällan är han så glad och alert som på lydnadsplanen. Allt kändes riktigt fint, måste dock lägga ner mer jobb på högersvängar då han lätt flyter iväg litegrann. Läggandet är äntligen så som jag vill ha det, och ställandet är inte långt ifrån där det med. Lite snabbare reaktion bara, så vi får lägga lite krut på det.
Som det säkert märks så har jag tagit upp lydnadsträningen ordentligt igen. Arach är och kommer aldrig bli någon tävlingshund då han inte klarar av den psykiska påfrestningen tävlandet innebär, men både han och jag älskar lydnad så det finns absolut ingen anledningen till att inte träna det, om så bara för skojs skull och utan några höga ambitioner. Han är så himla duktig och det är ju självklart något jag vill ta tillvara på.
 
Smilla som hatar tävlingslydnad fick agera publik och sen fick hon köra ett upplet med två föremål när både Hana och jag var nöjda med lydnadsträningen. Hon var väldigt distraherad till att börja med pga tappade godisbitar på marken en bit ifrån men alla föremål kom in så det var helt okej. Sen blev det en promenad runt Rotskär innan vi gick hem.
 
Imorgon vet jag inte vad vi hittar på, det blir iallafall freestyleträning för Smilla och introducering till ett nytt trick. Vi påbörjade detta för säkert 3 år sen men fortsatte inte av någon anledningen, så det passar ju bra att börja om med det nu och se vart det leder. Sen ska vi fortsätta kedja ihop några andra tricks till en beteendekedja som vi kommer ha användning för under flash moben.

Härlig skogspromenad

Idag har vi tagit en träningspaus och bara promenerat, och klippt klor nu på kvällskvisten. Vi tog en härlig promenad på nästan 3 timmar tillsammans med Hana och Aska i skogen, vädret var riktigt skönt och det var välbehövligt att inte tänka på träning utan bara strosa runt och njuta. När vi kom hem från promenaden åkte jag till apoteket för att köpa sårtvätt då Smilla fick ett litet sår framför ena armbågen förra veckan som jag inte riktigt fått bukt på med bara koksaltlösning så nu blir det ordentligt tvättat med klorhexidin 2 gånger om dagen + tratt på nätterna då hon slickar och håller på när hon tror att jag inte ser. Nu hoppas jag att det ger med sig snart!
 
Nu har hundarna lagt sig för natten och imorgon blir det lydnadsträning!
 

Bra träningsdag och ny sele.

Dagens sökträning var väldigt trevlig och givande. Vi började med att göra iordning sökrutor och så fikades det medan vi väntade på att dofterna skulle lägga sig lite. Jag och H körde våra hundar i samma ruta och jag är väldigt nöjd över dagens uppletande! Arach jobbade på jättesnyggt, lite seg i starten och lite tveksam blev han emellanåt men han fixade det galant utan extra dirigering. Vi körde endast ett föremål åt gången men som jag skrivit innan så ska vi börja om lite från början så småningom för att kunna utöka med fler föremål och mer självständighet i sökarbetet. Smillas prestation var grym, med tanke på att hon egentligen inte har något föremålsintresse så tycker hon ändå att uppletande är riktigt roligt. Idag sökte hon av området så otroligt fint och metodiskt, hon tog lite tid på sig men det gör absolut ingenting för min del, hellre ett noggrant arbete än slarv. Jag fick påminna henne en gång när hon lämnade rutan och började söka av rutan bredvid, förutom det så skötte hon det otroligt snyggt och föremålet kom in till sist efter ett riktigt bra jobb från hennes sida. Medan H körde i rutan fick Arach köra en till vända utan ruta på andra sidan stigen, även där utan problem.
 
När alla var klara med sitt så avslutade vi dagen och gick tillbaka mot spårcentralen. Jag och H gick till parkeringen för att möta Lisa som var så snäll och kom med selen jag skulle köpa av henne till Smilla eftersom hennes sele verkligen sjunger på sista versen. Så jag fick selen och så fick jag hälsa på hennes nykomling, den Finska lapphundsvalpen Tosca. Helt bedårande, och Arach var väldigt nyfiken på lillan men hon tyckte han var lite otäck innan hon vågade sig fram och nosa genom burgallret. Arach fick några valppussar också, så han var nöjd. Därefter traskade vi till bussen och så åkte vi hem och hundarna har legat och snarkat sen vi kom hem strax efter kl 17.
 
Trött tjej visar upp sin nya sele