Finfint!

Även idag har vi haft en väldigt vacker vinterdag med strålande sol. Det är sådana dagar som gör att jag älskar vintern så mycket som jag gör. Visst längtar jag till våren, då man kan spåra och träna mer eller mindre vart som helst utomhus, men vintern har sin charm och jag uppskattar verkligen att vi har så tydliga årstider.
 
Vi har som vanligt varit på dagis under dagen. Det känns lite tungt att det är sista veckan vi är där eftersom jag trivs så himla bra men samtidigt är jag så himla glad över att jag fått en anställning och börjar jobba nästa vecka. Dagiset finns ju alltid kvar och vi blir nog stamgäster där för lite hundbus och hundsnack.
På tal om jobb så har jag nu skrivit på anställningavtal och jag har även fått schemat. Jag blev även tillfrågad om att bli samordnare i mitt team vilket jag tackade ja till så jag väntar på ytterligare ett avtal som ska signeras och skickas in. Sen är det bara att tuta och köra, liksom. Livet går bra nu!
 
 

Promenadsällskap

Vi fick väldigt trevligt sällskap på vår eftermiddagspromenad! Sirkku tillsammans med hennes fyra hundar, en Boxer, en Mops och två Petit Brabancon. Petit Brabancon är en ras jag rätt nyligen fick upp ögonen för och man kan väl nästan säga att det är min "Breed of shame" - eftersom jag överlag har svårt för trubbnosiga hundar och tanken bakom aveln som fått hundarna till det begränsade utseende de har idag. Dessvärre kan jag inte låta bli att fångas av Griffonernas charmiga utseende och alerta attityd. Så det var vldigt trevligt att få reda på att två av dessa bor i lilla Skutskär och nu har jag fått se dessa hundar på nära håll och fått information från någon med erfarenhet. Ja, jag kan väl inte påstå att min lilla förälskelse gick över direkt. Sportiga hundar i väldigt behändig storlek, något jag blir allt mer fäst vid varje dag. 
Jag älskar stora hundar, det är liksom mer hund rent fysiskt och det har alltid varit min grej, så att säga. Men som många nog redan vet har jag valt att gå ner i storlek med nästa hund, inte enbart pga just storleken utan för att min nästa ras verkligen passar mig som handen i handsken så vitt jag vet än så länge. Sen är det många faktorer som bidrar till att jag känner att mindre storlek underlättar, däribland min värk. Det går inte att förneka att mindre hundar är lättare att hantera, det är ju självklart. Det är mindre styrka och mindre massa att hålla reda på.
I dagsläget vet man ju ingenting, kanske väljer jag att gå tillbaka till stor hund efter nästa, kanske fortsätter jag med mindre. Jag hoppas ju på många år till tillsammans med mina stora klunsar och förhoppningsvis behöver jag därför inte fundera så mycket mer på detta på några år. 
 
Hur som helst. När vi kom hem från promenaden satte vi igång med träningen. Det är så roligt med rally! Det gick bra för båda även fast Smilla mer eller mindre tjöt sig igenom det första passet. Men det är bara roligt att se hur roligt hon tycker att det är. Så nu har vi kommit igång efter ett långt uppehåll, nu gäller det bara att underhålla träningen fram till vårens tävlingar drar igång.

Härliga vinterdagar ♥

Mitt sista intropass är klart och nu väntar jag bara på mitt schema som ska komma till veckan. Så idag är jag ledig innan jag och hundarna har sista veckan på Lillängens med start imorgon. Det känns tråkigt att behöva lämna men nu är det dags för ett nytt kapitel i livet och samtidigt som det känns trist att inte längre spendera dagarna på dagis så känner jag på mig att jag kommer trivas bra på jobbet. Första Feburuari drar det igång på riktigt, wroom wroom.
 
Men ja, som sagt. Ledig idag så efter en skön sovmorgon (att gå upp kl 05 kommer kräva liiite invänjning) började dagen med en härlig skogspromenad i det fina vädret. Välkommen fram, solen! Det blev lösspring, lite bollkastning (mer uppletande faktiskt, eftersom bollen gärna försvann i djupsnön) och så fick hundarna leta reda på sin frukost bland snödrivorna. Det var full rörelse i skogen då den ockuperades av skoteråkare och familjer som tog tillvara på det fina vintervädret genom att åka skidor. Perfekt störningsträning med andra ord. Inte för att mina hundar var det minsta intresserade, men ändå.
 
Nu ska jag kolla klart på filmen jag somnade ifrån igår innan det är dags för promenad och sen träning. Jag tror minsann att rally står på schemat idag! Vi får anpassa oss efter det utrymme vi har till användning men finslip och stadga kräver inte mycket utrymme, men desto mer koncentration från studsiga jyckar.