Koppelmakare för en dag!

Camilla som har Lillängens hunddagis är även sadelmakare och hon har sitt sadelmakeri i samma byggnad som dagiset. Idag frågade hon om jag ville göra ett koppel och visst ville jag det! Det var jätteroligt, jag tycker om att pyssla och greja men jag är så fuktansvärt okreativ så det är inget jag ägnar mig åt, men med hjälp av Camillas experis så tycker jag att jag gjorde ett snyggt koppel, med tanke på att det var första gången. Jag har ett till som ska göras klart på måndag, jag hann inte med att sy fast haken men det var så himla roligt så jag hade kunnat göra koppel varje dag!
 
Nästa vecka börjar blockpraktiken, så jag kommer vara på Lillängens i två veckor framöver. Egentligen tre, men jag åker till England sista veckan och kommer ta igen de 5 dagar jag missar på tisdagsförmiddagar framöver. Så hundarna kommer bli dagishundar i två veckor då de kommer vara där med mig under dagarna. Jag ser fram emot praktikveckorna, jag trivs otroligt bra och att få en rejäl break från skolan är aldrig fel. Direkt efter dessa praktikveckor så är det sportlov, väldigt skönt. Jag är åker som sagt till England veckan innan och kommer hem på fredagen veckan efter. Så nu är det bara massa trevligheter framöver, tjoho!
 
 
Efter att ha skurit ur kopplet och skärt ner de vassa kanterna så målade jag kanterna med färg och sen drog jag med en handduck längs den målade sidan för att få glans och för att eventuella fransar skulle lägga sig.
 
När hela kopplet var målat och avdraget med handduk så var det dags att fläta handtaget. Camilla ordnade hålen och visade mig hur man flätade - det var klurigt men det gick!
 
Därefter visade Camilla mig hur man syr, det var lite att hålla reda på men som sagt, för att vara första gången så blev det inte så pjåkigt. Här är slutresultatet!
 

Nu sadlar vi om!

Idag gjorde vi klart det allra sista teoretiska inom Canis-utbildningen och äntligen är all teori klar. Nu är det drygt 6 veckor kvar till examinationen och jag känner att vi inte kan göra så mycket mer nu, utan vi tränar lite när vi känner för det och sen har vi några dagar innan examinationen med instruktör så att vi kan slipa till det sista innan vi examineras. Jag ska inte ljuga, jag är riktigt less på att träna grundfärdigheter då det har legat i fokus sen september och vi har knappt tränat nå annat än alla dess grundfärdigheter. Så det känns riktigt skönt att det snart är ett avslutat kapitel. Smilla kändes iallafall riktigt fin idag, härlig attityd och jämfört med förra veckan så presterade hon verkligen fantastiskt bra. Hon är en dag-till-dag-hund, vissa dagar är hon seg och känner inte alls för att faktiskt fokusera, och vissa dagar är hon verkligen på hugget och ger järnet. Såna dagar gillar vi och det är dem vi alltid försöker ta vara på.
 
Arach var med till skolan igår och vi bytte faktiskt våran individuella sport. Vi har haft tävlingslydnad sen i höstas när vi började men jag har ju känt länge att det är inte vår grej längre och att bara träna det en dag i veckan är ju helt meningslöst så igår bytte vi till rally, och fy fan vad roligt det är! Det är en helt annan hund jag jobbar med, när jag får stötta honom till fullo och han faktiskt får den hjälp han behöver för att inte bygga upp en frustration eller gå upp i stress. Vi har tränat 2 gånger hemma och så igår i skolan och hunden är helt slut efteråt, men nu är han trött för att han faktiskt fått jobba och tänka, inte för att stress och frustrationen suger musten ur honom. Och det är ju så det ska vara. Det är svårt att sadla om från en sport till en annan, lydnad och rally är så olika! Dels för momenten men även för att man verkligen får styra och stötta hunden genom alla moment, och det är precis vad en hund som Arach behöver. Jag tycker att det är jätteroligt, och det syns att han tycker det samma. Än så länge är vi riktiga newbies båda två, men vi kommer nog utvecklas ordentligt tillsammans och jag tror att vi faktiskt hittat vår grej.
Även Smilla ska sadlas om till rallyhund, och det passar nog även henne som handen i handsken. Det kan nog bli hur bra som helst, det här!
 
 
Gick iväg i några minuter och möttes av dessa söta nunor när jag kom tillbaka
 

Rally är skoj!

Jag och Arach har börjat lite smått med rallylydnad, men eftersom jag är helt grön så läser jag mycket och försöker plugga in skyltarna så att det verkligen sitter i huvudet. Eftersom jag inte har några skyltar så är det viktigt att jag ändå har det i huvudet vad det är som ska göras så att det inte blir helt fel i slutändan. Jag har letat efter en bra momentbeskrivning men inte riktigt hittat någon som verkligen både visar och förklarar, men idag hittade jag faktiskt en jättebra video där momenten i nybörjarklass beskrivs och visas väldigt fint och tydligt.
 
 
 
Rallylydnad är nog en sport som passar oss alla tre, men jag har helt enkelt inte fått tummen ur röven och börjat träna men igår började jag och Arach med våra första rallymoment! Det var jätteroligt, om än lite klurigt att träna in sitt framför när han är så pass lydnadstränad som han är men han fattade galoppen rätt snabbt och för tillfället så är sitt framför typ det roligaste som finns! Att sitta när jag går runt honom i en cirkel resulterar nästan i att han vrider nacken av sig själv men han sitter stadigt i alla fall, duktig byracka. Så nu ska vi träna på och se om det blir någon rallyterv utav honom.